W czasie instruktażu stanowiskowego piekarza szczególnie ważne jest uświadomienie pracownikowi zagrożeń, które mogą wystąpić w jego pracy. Pracownik narażony jest na wiele czynników niebezpiecznych, szkodliwych i uciążliwych występujących przy wykonywaniu tego zawodu. W artykule przedstawiamy te zagrożenia.
Proces produkcji pieczywa w piekarniach to nie tylko sam wypiek pieczywa, ale także wiele...
Weź udział się w wegetariańskiej uczcie i zakochaj się w bezmięsnym gotowaniu!
Masz ochotę na coś pysznego? Coś szybkiego i sycącego, a może coś bardziej wykwintnego, co zachwyci cię nieoczekiwanym połączeniem składników?
Wypróbuj 100 przepisów, które cieszą podniebienie i poprawiają nastrój!
Znajdziesz wśród nich pomysły na niespieszne niedzielne śniadania, szybkie przekąski do ulubionego serialu,...
"
Ciasta wielkanocne. Przepisy naszych babć to książka kucharska autorstwa Pani Elżbiety .
„W książeczce tej starałam się zebrać wypróbowane przepisy wszystkich rodzai ciast, używanych na wielkanocnym stole. Podałam przedewszystkiem przepis na główną ozdobę stołu: - sękacz, który jednak tylko panie ze wsi, lub też mające we własnych domach stare kuchnie z rożnami, wykonać mogą. Taka baba...